Groepslessen

De groepslessen zijn bewegingslessen waar u op een gezonde manier beweegt zonder prestatiedruk.

DSC_0005

De oefentherapeut kijkt naar de manier waarop iemand zijn lichaam gebruikt. Daarnaast corrigeert de oefentherapeut uw houding en geeft gerichte houdingsadviezen. Dit gebeurt in de groep, maar met veel individuele aandacht. Door wekelijks te oefenen wordt er gewerkt aan het aanleren van goede bewegingen en het onderhouden van de conditie.

Er worden oefeningen gedaan ter verbetering van:

 • de algehele lichamelijke conditie
 • beweeglijkheid van de gewrichten
 • spierkracht
 • ontspanning
 • ademhaling
 • evenwicht en coördinatie

Ook krijgt u adviezen m.b.t. uw houding en beweging bij dagelijkse activiteiten in huis. Maar ook op het werk en bij het uitoefenen van hobby’s of sport.

Groepsles ook voor u

De groepslessen zijn bedoeld voor iedereen die op een verantwoorde en ontspannen manier wil bewegen en behoefte heeft aan een duidelijke begeleiding. De groepslessen kunnen een logisch vervolg zijn van de individuele oefentherapie. Pijnklachten hoeven geen belemmering te zijn voor deelname. U kunt zich hier deskundig over laten adviseren door de oefentherapeut. De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Zodat de persoonlijke begeleiding gewaarborgd blijft. De lessen worden wekelijks gegeven en duren een uur.

Wilt u soepel en gezond ouder worden?

Gemiddeld leven we tegenwoordig allemaal langer, maar met het stijgen der jaren wordt het dagelijks bewegen zoals zitten, staan, lopen, bukken en tillen, langzamerhand minder vanzelfsprekend. Spieren nemen in kracht af en de lichaamshouding verandert. Dit is een normaal proces, maar u kunt zelf veel doen om uw algehele lichamelijke conditie zo goed mogelijk te houden.
Oefentherapie Cesar/Mensendieck kan u daarbij helpen.

Hier helpt oefentherapie Cesar/Mensendieck

Bij oefentherapie Cesar/Mensendieck wordt u zelf meer deskundig op het gebied van uw eigen lichaam. U leert uw rug, nek, schouders, knieën en voeten tijdens dagelijkse handelingen gunstiger te gebruiken. U krijgt oefeningen om het lichaam zo soepel en sterk mogelijk te houden. Er wordt aandacht besteed aan dagelijkse bewegingen, waardoor u handelingen zoals het opstaan, iets oprapen, fietsen, stofzuigen en tuinieren of andere hobby’s makkelijker kunt blijven doen. U wordt zich bewust van uw manier van bewegen en leert uw eigen mogelijkheden optimaal te benutten.

Wat leert u zoal?

 • Houdings- en bewegingsproblemen voorkomen, verhelpen en/of hiermee leren om te gaan.
 • Oefeningen voor uw houding en dagelijkse bewegingen.
 • Oefeningen om de soepelheid te vergroten en de spierkracht te verbeteren deze oefeningen kunnen de pijn verlichten bij aandoeningen zoals artrose, reuma of osteoporose.
 • Ademhalings- en ontspanningsoefeningen ook wordt zo nodig aandacht besteed aan aandoeningen als hyperventilatie en CARA.
 • Oefeningen om uw evenwichtsgevoel te trainen.
 • Adviezen en ondersteuning bij het inpassen van uw nieuwe vaardigheden in uw dagelijkse activiteiten.
 • Zo nodig adviezen over loop- en hulpmiddelen en over uw woonsituatie.

Aan u de keuze:

U kunt oefentherapie Cesar/Mensendieck individueel of in groepsverband volgen. Een groep kan bestaan uit mannen en vrouwen – met of zonder klachten – die graag een gezonde en verantwoorde manier van bewegen willen leren, met als doel zo zelfstandig en optimaal mogelijk te kunnen blijven functioneren.

Beschikbaarheid

Momenteel zijn er groepslessen voor gevorderden op:

Voor groepsles bij zware klachten (lichtere oefeningen en voornamelijk liggend en zittend)